Електронско заказивање за PCR тестирање на лични захтев

2021-04-19

Slika_2.jpg

 

 На Порталу еУправа доступна је електронска услуга еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев.

 

Како да закажете термин?

Уколико желите да закажете PCR тестирање на лични захтев, потребно је да на Порталу еУправа одаберете услугу еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев и изаберете опцију Покрени услугу. Након што изаберете жељену лабораторију, приказаће се календар где је потребно да одаберете неки од слободних термина.

 

Тестирање може да се закаже за највише 5 чланова породице, уколико жељена лабораторија прима више лица у једном термину. Тестирање може да се закаже за грађане Републике Србије, стране држављане са боравком у Републици Србији, као и за стране држављане без боравка (туристе).

 

Након што одаберете број лица која желе да се тестирају на лични захтев, потребно је да попуните сва наведена поља и кликнете на тастер Закажи.

 

 

Да ли је потребно нешто да се плати?

 

Тестирање PCR тестом на лични захтев се плаћа. Цена тестирања за грађане Републике Србије, страна лица са боравком и страна лица без боравка (туристи) износи 9.000 РСД.

 

Цена тестирања антигенским тестом за грађане Републике Србије, страна лица са боравком и страна лица без боравка (туристи) износи 3.500 РСД.  Антигенски тест се не заказује, и врши се  сваког радног дана и суботом у периоду од 08:00 до 19:30.

 

Након што успешно закажете термин, систем ће генерисати попуњене уплатнице. У овом тренутку није омогућено електронско плаћање ове услуге, те је неопходно да приликом тестирања у заказаном термину понесете један примерак оверене уплатнице као доказ о уплати.

 

Важно: Да бисте заказали термин није потребно да будете регистрован корисник Портала еУправе.

 

Такође, грађанима је доступно и да путем Националног контакт центра Министарства здравља на броју 011/362-0000 закажу PCR тестирање на лични захтев сваким радним даном од 08 до 20 часова.