Политика приватности

Ова Политика приватности служи да вам објасни које податке прикупљамо о вама и како користимо те податке, као и да вам пружимо све друге битне информације у вези са нашим подацима, а у вези са претраживањем и остављањем коментара на овом сајту. Ова Политика приватности, односно заштите личних података, постављена је y циљу усклађивања са Општом уредбом о заштити података о личности (ГДПР).

Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, (у даљем тексту: (Институт „Торлак“, Институт, „ми”, „нама”, „наше”, „нас”) означава правно лице које управља сајтом на wеб адреси www.torlakinstitut.com
Подаци о личности – означавају податке који се односе на физичка лица која се у неком тренутку могу идентификовати.
Корисник – означава посетиоца сајта.
Подаци о коришћењу – означавају податке које корисник својим јасним прихватањем услова омогућује да се користе у сврху побољшања корисничког искуства.
Колачићи – означавају мале скупове једноставних датотека који се чувају у веб прегледачу корисника док прегледа неки вебсајт.

Ова веб страница је власништво Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ са седиштем на адреси Војводе Степе 458, 11152 Београд.

Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ је регистрован у Србији под:

  • матичним бројем: 17078712
  • ПИБ: 101739057
  • е-маил адреса: office@torlak.rs

Ова интернет страница је креирана тако да поштује следеће домаће и међународно законодавство у погледу заштите података и приватности корисника:

  • Закон о заштити података о личности из 2018. године Републике Србије
  • Закон о заштити података из 1988. године (ДПА) Уједињеног Краљевства
  • Аустријски закон о приватности иy 1998. године (АПА)
  • Општа уредба о заштити података о личности из 2016. године (ГДПР) Европског парламента и Савета
  • Кад год користите било коју веб локацију, мобилну апликацију или друге интернет услуге, одређене информације се креирају и пријављују, а на ваше одобрење приликом прихватања услова. Исто важи и када посетите веб страницу Института „Торлак“.

Неке врсте података које скупљамо: као и већина веб сајтова, и овај сајт користи Google Analytics (ГА) за праћење интеракција корисника. Ови подаци користе се за утврђивање броја посета, односно корисника који користе сајт Института „Торлак“, како бисмо разумели њихове потребе и како бисмо употпунили корисничко искуство.

Прикупљају се само информације за које нам дате свој пристанак. На пример, не знамо вашу адресу е-поште, осим ако нам је не пошаљете путем е-маила или формулара који се налази на сајту. Ови подаци користе се само унутар Института „Торлак“ и неће се продавати или дистрибуирати другим лицима.

Сарађујемо са трећим лицима за обраду података у наше име. Ове треће стране су пажљиво одабране и у складу су са законима наведеним у тексту.

Институт „Торлак“ може изменити ову политику приватности по потреби. Ова политика приватности је са последњим ажурирањем 15. новембра 2023. године.

Институт „Торлак“ задржава право измене ове политике приватности по потреби, како би се придржавала и била у складу са изменама и допунама у законима и прописима. Нећемо експлицитно обавештавати наше клијенте или кориснике веб странице о овим променама. Уместо тога, препоручујемо да повремено проверавате ову страницу за било какве промене политике.