Аутовакцине

У Лабораторији за бактериологију Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ могућа је израда терапијских аутовакцина за лечење хроничних бактеријских инфекција урогениталног система, респираторног система, акни, инфекција рана, ока, носа и уха.

Аутовакцина се израђује индивидуално, за сваког пацијента појединачно, од бактеријског соја који узрокује инфекцију и тегобе.

Комфорно се примењују у виду сублингвалних капи, и њихова примена не искључује друге потребне терапијске процедуре.

Аутовакцине се добро подносе и немају значајних нежељених реакција. 

Аутовакцине се примењују:

  • За упорне, учестале бактеријске инфекције изазване ешерихијом, стафилококом, протеусом, клебсијелом…
  • За инфекције које не реагују на уобичајену антибиотску терапију јер су узроковане мултирезистентним и отпорним бактеријама
  • Код алергија на антибиотике
  • За лечење стерилитета узрокованог инфекцијама гениталног тракта

Ко није кандидат за израду аутовакцине:

  • Пацијенти са активном туберкулозом, малигнитетом, аутоимуним процесима
  • Труднице
  • Деца млађа од 12 година

Поступак израде:

Пацијент даје узорак (урин, спутум, брис) у Институту „Торлак“ или доноси/шаље изолат бактерије на бактериолошким подлогама. Клинички значајни бактеријски изолати, идентификовани у нашој лабораторији, бивају укључени у процес справљања аутовакцине који траје од 8 до 10 недеља. 

Заказивање термина за преглед и давање /доношење узорка и све информације око израде вакцина и терапијског ефекта могуће је добити на бројеве телефона: 

011/2492 896, 011/3953 700 лок. 217 и 126 064 846 6344 (др Александра Тодоровић) и мејл адресу: atodorovic@torlak.rs или интернет страници Института, а израда се врши на лични захтев пацијента, уз плаћање (на благајни Института или уз послат предрачун на достављени мејл).

Радно време

пријем пацијенатапонедељак: 08:00 – 15:30
уторак-петак: 08:00 – 14:30
издавање резултатапонедељак: 08:00 – 16:00
уторак-петак: 08:00 – 15:00
Пауза у пријему пацијената је сваког радног дана од 10 до 10:30 часова. Хвала на разумевању.

Закажите услуге

Заказивање

Институт „Торлак“ је дугогодишњи произвођач вакцина, серума, лактопрепарата, алергена, микробиолошких подлога и имунодијагностичких препарата, препознатљив на светском тржишту по квалитету, безбедности и ефикасности производа.

Наши производи