Потписан уговор за наставак реализације трансфера иРНК технологије

Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ заједно са десетак светских компанија учествује у пројекту трансфера иРНК технологије.Директор Института др Лука Драгачевић истиче да се од иРНК технологије очекује да промени ток будућности медицине.

Др Драгачевић каже да је Институт започео постепени процес реконструкције и модернизације и наводи да је Институт „Торлак“ један од два института који су у предвиђеном временском интервалу испунили почетне планове пројекта трансфера иРНК технологије, што је резултирало потписивањем уговора са Светском здравственом организацијом у вредности од 1,5 милиона евра за даљу имплементацију наведеног пројекта. Др Драгачевић указује на то да је од 15 учесника у пројекту развоја иРНК технологије, „Торлак“ једини државни институт у Европи, док су остали приватне компаније.

„Прошле године „Торлак“ је започео прве обуке у склопу тог пројекта. Наше особље је отишло на обуке у Кејптаун, САД, у Јужну Кореју, где се налази један од најбољих института тренутно на свету, који је хаб за обуку свих људи који се баве производњом вакцина“, наглашава Драгачевић.

Како наводи, учешћем у том пројекту, Институт ће да добије сву неопходну опрему за најмодернија истраживања, као што се раде у „Фајзеру“ и „Модерни“. Како је навео, део опреме је стигао у Институт, а наредних месеци би требало да стигне остатак.

Више о пројекту прочитајте на:

Закажите услуге

Заказивање

Институт „Торлак“ је дугогодишњи произвођач вакцина, серума, лактопрепарата, алергена, микробиолошких подлога и имунодијагностичких препарата, препознатљив на светском тржишту по квалитету, безбедности и ефикасности производа.

Наши производи