Potpisan ugovor za nastavak realizacije transfera iRNK tehnologije

Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ zajedno sa desetak svetskih kompanija učestvuje u projektu transfera iRNK tehnologije.Direktor Instituta dr Luka Dragačević ističe da se od iRNK tehnologije očekuje da promeni tok budućnosti medicine.

Dr Dragačević kaže da je Institut započeo postepeni proces rekonstrukcije i modernizacije i navodi da je Institut „Torlak“ jedan od dva instituta koji su u predviđenom vremenskom intervalu ispunili početne planove projekta transfera iRNK tehnologije, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa Svetskom zdravstvenom organizacijom u vrednosti od 1,5 miliona evra za dalju implementaciju navedenog projekta. Dr Dragačević ukazuje na to da je od 15 učesnika u projektu razvoja iRNK tehnologije, „Torlak“ jedini državni institut u Evropi, dok su ostali privatne kompanije.

„Prošle godine „Torlak“ je započeo prve obuke u sklopu tog projekta. Naše osoblje je otišlo na obuke u Kejptaun, SAD, u Južnu Koreju, gde se nalazi jedan od najboljih instituta trenutno na svetu, koji je hab za obuku svih ljudi koji se bave proizvodnjom vakcina“, naglašava Dragačević.

Kako navodi, učešćem u tom projektu, Institut će da dobije svu neophodnu opremu za najmodernija istraživanja, kao što se rade u „Fajzeru“ i „Moderni“. Kako je naveo, deo opreme je stigao u Institut, a narednih meseci bi trebalo da stigne ostatak.

Više o projektu pročitajte na:

Zakažite usluge

Zakazivanje

Institut „Torlak“ je dugogodišnji proizvođač vakcina, seruma, laktopreparata, alergena, mikrobioloških podloga i imunodijagnostičkih preparata, prepoznatljiv na svetskom tržištu po kvalitetu, bezbednosti i efikasnosti proizvoda.

Naši proizvodi